Dikuasakan oleh Blogger.

Followers

Ahad, 8 Januari 2012

Cara Buat Virus cd terbuka/tutup

Hari ni saya akan ajar virus kenakan kawan2 korang... Virus ini memang boleh buat korang gelak pecah perut.. Pada azali nya ini bukan la virus just 1 bentuk arahan koding vbs untuk sesebuah komputer.
Korang ikut step yang saya ajar.
Step 1. Buka Notepad.
Step 2. ketakkan koding vbs ni di notepad tersebut.


do
Set oWMP = CreateObject(“WMPlayer.OCX.7″ )
Set colCDROMs = oWMP.cdromCollection


if colCDROMs.Count >= 1 then

For i = 0 to colCDROMs.Count – 1
colCDROMs.Item(i).Eject
Next ‘ cdrom
End If
loop



Korang copy pastu paste di notepad yang korang buka .


Pastu save dengan apa-apa name sekalipon contohnya " Naruto.vbs " jangan korang lupa
masa nak save tu tukar text document kepada all file....


Selepas korang tekan bende alah ini cdrom korang akan terbuka dengan sendirinya
walaupon ditutup berulang kali. wakaka.. kelakar kn... :))


Cara untuk mematiikannya adalah korang pergi ke task manager ( CTRL+Alt+DEL)
pastu pergi ke process carik nama "wscript.exe" pastu right klik pilih end process.


so korang boleh gelak puas-puass tengok gelagat kawan korang yang menutup
cdrom berulang kali.. keh3.. selamat mencuba..






Updated: kalau xjadi korang try coding ni plak cara yang sama cuma koding berbeza.


Set oWMP = CreateObject(“WMPlayer.OCX.7″)
Set colCDROMs = oWMP.cdromCollection
do
if colCDROMs.Count >= 1 then
For i = 0 to colCDROMs.Count – 1
colCDROMs.Item(i).Eject
Next
For i = 0 to colCDROMs.Count – 1
colCDROMs.Item(i).Eject
Next
End If
wscript.sleep 5000
loop



Updated: korang cuba coding ni. confirm jadi..



Set oWMP = CreateObject("WMPlayer.OCX.7")
Set colCDROMs = oWMP.cdromCollection
do
if colCDROMs.Count >= 1 then
For i = 0 to colCDROMs.Count - 1
colCDROMs.Item(i).Eject
Next
For i = 0 to colCDROMs.Count - 1
colCDROMs.Item(i).Eject
Next
End If
wscript.sleep 5000
loop


Save dengan nama Naruto.vbs pastu tekan.. oraite.. settle..
Selamat mencuba..

Cara Mengetahui Yahoo Massengger Online atau Offline



Assalamualaikum...
Kekadang ramai yang tidak tahu yang korang ditipu oleh orang lain menggunakan yahoo massangger dengan menggunakan mode offline.. padahal Anda ditipu???... haha... ala biasa la... bende2 gini.. .. xpa.. saya ada trick terbaik untuk korang nk mengetahui samaada orang on9 ataupun tidak.. kah3.. senang ja.. yang mana2 otai2 hackker tunpang lalu neh... adik nak share idea dengan kawan2 blogger i.. :)

Step1: tekan ENViroments pastu tekan yahoo tool or Interactive Fun, dan click pada Doodle.

Step2: Kalau xon9 dye akan keluar cam ni

Kalau dye sedang on9 serta menipu anda???haha3x... seperti dibawah..

haa... cara muda dan simple kan... ayat je lebih.. wakaka... xpa..Tambahkan lagi pengetahuan Korang diblog ini... Selamat mencuba...

Scan thumb Drive anda dengan NINJA PENDISK!!





Ninja pendisk :[Download]


Saya baru jer jumpa satu software baru nama Ninja Pendisk. Software free ni kata dia boleh menghalang komputer anda dari dijangkiti virus yang datang dari USB thumb drive. Tiada keperluan untuk konfigurasi aplikasi ini walaupun ianya mempunyai option konfigurasi.
Software ini adalah portable, bermakna anda tak perlu install untuk menggunakannya. Sangat sesuai untuk pelajar2 kolej dan universiti yang selalu berkongsi komputer di makmal.
Selepas melarikan(RUN) software ini, ia akan berada di taskbar windows anda dan menunggu USB drive dimasukkan. Sekiranya ada virus dikesan, ia akan mengeluarkan paparan dan membersihkan virus itu secara automatik. Satu paparan akan dikeluarkan sekiranya virus berjaya dibuang. Software ini juga amat berkesan dalam mengeluarkan autorun yang berada dalam USB Thumbdrive anda.
Selamat mencuba.....

Cara Pastikan Antivirus Berfungsi atau Tidak




Anda selalu fikir kalau anda gunakan antivirus yang paling bagus sekali mesti virus tak berani nak masuk dah kan? Saya selalu format laptop pelanggan antaranya pakai antivirus yang original tapi tetap penuh dengan virus.

Ada yang cuma pakai antivirus percuma, tapi jarang-jarang masuk virus. Jadi, apa bezanya orang yang pakai antivirus percuma dengan original ni? Antaranya yang original ni memangla lebih baik dari yang percuma. Tapi kalau tak pandai jaga, memang jadi sarang pembiakan virus jugak. =D.

Saya pun pakai antivirus percuma jugak tapi versi berbayar. Macam mana tu? Hehe. Ada la..Mana boleh bagitau.:-P. Nak tau kena la jadi pengunjung setia blog ni..hehe. Bila anda pakai antivirus, anda pasti ke yang antivirus tu berfungsi ataupun tak? Sebabnya ada je antivirus tapi tak berfungsi. Baik buang je dari ada. Buat berat komputer je 8-).

Jadi, macam mana nak cuba try test antivirus tu berfungsi ke tak untuk melawan virus yang jahat tu???

Jom cuba try test cara ni. Cara ni tak bahaya pun. Bukan virus tapi program yang dibuat untuk test samada antivirus tu berfunsi atau tak.

Caranya macam ni:



1.Buka notepad




2. Copy benda kat bawah ni ke dalam notepad
X5O!P%@AP[4\PZX54(P^)7CC)7}$EICAR-STANDARD-ANTIVIRUS-TEST-FILE!$H+H*

3. Save dengan nama anda sendiri pun boleh tapi mesti diakhiri dengan .exe. Contohnya macam ni “ Naruto.exe ” Gantikan .txt dengan .exe. Save kat desktop.

4. Kalau antivirus anda tu detect sebagai virus, maknanya antivirus anda tu berfungsi dengan baik. Tapi kalau tak ada perubahan langsung, maknanya antivirus anda tengah tido ataupun memang dah tak berguna. Tunggu apa lagi, ganti je dengan yang baru.Hehe
Sabtu, 7 Januari 2012

Cara Baiki pendrive yang tidak dapat format


Assalamualaikum..
Kali ini saya akan kongsi cara untuk format pendrive yang dijangkiti virus yang
menyebabkan pendrive yang diguna tidak boleh di format. Mesti sesetengah pelajar
poli maupun university pernah mengalami keaadaan ini kan.. Apabila diformat akan
keluar popup menyatakan " The disk is write protected " hehe3..Sini ade jalan
penyelesaian dia :)..


Step 1.Masukkan pendrive .Korang pergi registry (Start>run>regedit)


Step 2.korang ikut
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\StorageDevicePolicies


STEP 3.Korang carik key nama "WriteProtect" pastikan set pada 0.

Menambah Kelajuan Shutdown

Klik start>run taip regedit lepastu korang ikut macam dibawah


HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\Desktop\


Korang rightclick "WaitToKillAppTimeout" korang modify jadi '1000'
then korang click ok


Rightclick plak pada "HungAppTimeout" modify jadi '1000'
then korang click ok


Korang carik pula yang ini


HKEY_USERS\.DEFAULT\Control Panel\Desktop


'WaitToKillAppTimeout' korang modify value jadi "1000"
Pastu klik ok


Cari lagi yang baru dibawah
'HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Control\'


WaitToKillServiceTimeout korang ubah jadi "1000"
klik ok.

Cara clear Ram Komputer

Assalamualaikum..
Maybe ramai yang mengalami masalah seperti saya dimana komputer kamu menjadi hang
semasa membuat kerja tidak kira la assigment atau lain2.. So pada kali ini saya akan share dengan korang serba sedikit cara untuk mengurangkan hang komputer korang.
buka notepad pastu copy & paste perkataan dibawah ini


FreeMem=Space(64000000)


pastu save dengan nama darkspade.vbs atau dengan nama apa2 sekalipun asalkan ada .vbs dibelakangnya.... korang try la kalau sangkut gak tukar besar sikit contoh nya


FreeMem=Space(128000000)



Selamat mencuba
Buku Tamu

Anda Pengunjung Ke

Welcome Back

Blogroll

WELCOME TO MY BLOG DOnt FORGET TO FOLLOW MY BLOG

About

Language Translate

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Blogger visitor

free counters

Popular Posts

Terdapat ralat dalam alat ini